25 juni 2009

GI månad

Som ni har kunnat läsa tidigare så har jag verkligen gett mig den på nu, att gå ner i vikt. Jens hänger på, om inte annat så för att äta nyttigare. Han behöver egentligen inte gå ner mer. I vilket fall som helst så behöver man ju göra det lite roligare, så vi köpte en bok. "Paulúns GI-månad" heter den, och där finns recept för frukost, lunch, middag och mellanmål för varje dag i en hel månad. Det finns även inköpslistor.

För oss så funkar sånt här. Det blir lättare och roligare om man har något att följa. Så detta ska bli spännande! Just nu är Jens på ICA Maxi och handlar, och med sig hade han längsta inköpslistan! För det finns en lista i boken som gäller sånt som "ska finnas i skafferiet", och det är en diger lista. Mycket hade vi, kryddor och så, men mycket fick inhandlas.

Inte meningen att ni ska kunna läsa det, men ni får en uppfattning om hur lång listan är!

Sedan så är det då inköpslistan för varje vecka, nu börjar vi med vecka 1. Inte heller här är det meningen att ni ska läsa, men ni ser att det är en del att handla. Så med båda dessa listor plus en lista med lite annat (ni vet....toapapper, tvättmedel och sånt) så åkte Jens iväg och handlade. Nu har han varit borta i snart två timmar....usch, stackaren!


Såhär ser det ut för en dag. Recept för frukost, lunch, middag och mellanmål. Detta ska bli spännande! (Klicka på bilden om ni vill se tydligare.)

Nej, nu kom Jens! Ska hjälpa honom att bära in allt!

Inga kommentarer: