25 juni 2009

Babygym och fika på stan

Efter att ha konstaterat att det faktiskt inte var något strandväder så bestämde vi oss för att åka in till Malmö och köpa ett babygym till Johanna. Hon behöver något att roa sig med nu, att ligga i vagnen eller sitta i babysittern är liksom inte tillräckligt längre. Så, in med tjejerna i bilen och så for vi iväg till Babyland - vilket mecka för en nybliven förälder! Där fanns allt till bebisar!! Små söta kläder, massor av olika vagnar, allt för mat, allt för lek, allt för bad, bilstolar och en massa massa annat! Jag ville ha allt! :)

De hade bland annat den här avancerade babysittern! Med en kontrollpanel fram där man kunde ställa in olika saker, som musik, hur sittern skulle röra sig, hastighet, olika lägen på ryggstödet och så vidare. Lite väl avancerat kan jag nog tycka! :) Och vilken koloss! Den är inte lätt att flytta runt, än mindre att ta med sig när man ska bort!

De hade också flera olika babygym, men jag och Jossan tyckte bäst om det som vi sett på nätet. Nämligen den med muminfigurer. Det är den som är i mitten av bilden. Så den köpte vi och en vagnleksak, ni vet en sådan där som man hänger över vagnen som bebisen kan titta på och röra. Det blev en med figuren Pingu, jätte-söt! 

Efter besöket på Babyland så åkte vi in till stan för att fixa pass till Johanna, men det var 40 nummer före oss så vi gav faktiskt upp. Vi satt och väntade en stund men det hände ingenting, så vi tar det en annan dag. Istället gick vi och fikade på Espresso House!

Jossan åt varm panini med ost och skinka och så en chokladmuffins till efterrätt. Det blev en super-mysig fika! Troligen den mysigaste vi har gjort tillsammans! Till stor del för att hon faktiskt hittade något som hon gillade, men även för att det var så lugnt och skönt. Vi hade en hel skön soffa för oss själva och där halvlåg Jossan i mitt knä och åt medan vi pratade och tittade på folk. Vi vågade oss till och med på att ge Johanna mat, och det gick jätte-bra! Skönt! Nu kan vi faktiskt både fika och gå på restaurang utan att bli allt för nervösa, det är ju det här med kräkandet......för oss är det ju inget, men för övriga matgäster så kanske det inte är så fräscht! :)

Väl hemma testade vi babygymmet direkt, och det blev en hit! Johanna ligger och tittar och tittar, och så försöker hon ta figurerna. Det är inte lätt och de glider undan, så det liknar mer en boxningsmatch :) men hon verkar ha kul!





Det blev en riktigt mysig dag! Nu har stackars Jens åkt och handlat, jag säger stackars för det var en diger handlingslista (mer om den i ett annat inlägg!). Vi tänkte åka tillsammans, men det tar emot att packa in "alla tjejer" i bilen..... Så nu åkte han själv, TACK för det! Ska bli spännande att se hur många kassar han kommer hem med! Tror det blir rekord....

2 kommentarer:

Kim sa...

Ser roligt ut med alla Muminsarna!

Jennica... sa...

Den är en hit! Hon ligger och slår på dem och pratar med dem. Men hon blir trött efter ett tag, det blir nog lite för mycket med alla muminsar som far omkring! :)