26 maj 2009

Smarrig middag


Vi åt jätte-smarrig middag i kväll! Den heter "Anettes Allt-i-ett-kyckling" och kommer från Husmorsornas receptbok. Super-enkel rätt som är så lätt att laga.

Man lägger potatis, paprika, rödlök i klyftor i en ugnsfast form tillsammans med morotsbitar och hackad vitlök. Salta, peppra och häll över lite olivolja. Sedan lägger man kycklingfilé i bitar över, salta och peppra även dem. Lägg färsk rosmarin över. In i ugnen på 200 grader i ungefär 30 minuter tills kycklingen är klar. Lyft bort kycklingen och smula över fetaost och blanda ner rucolasallad, lägg sedan på kycklingen igen. Klart!!

Bästa av allt? Vi använde vår egen Rosmarin som vi odlar i våra lådor!

4 kommentarer:

Kim sa...

Nice med egna kryddor!!

Jennica... sa...

Mycket nice!
Hörru, gå och lägg dig! :)

Kim sa...

Hahaha, jaja... såg ju Brothers & Sisters som alltid på tisdagar och sedan pratade jag lite med Lina och sedan blev det lite sent. =)

Anonym sa...

Ni är ju ena riktiga nattugglor.
Fast just igår satt era föräldrar också uppe och pratade vid denna sena timme.

Pappan