29 maj 2009

Blåsigt värre

Idag har det varit jääätte-blåsigt ute! Vi bor ju i skogen och har flera väldigt höga träd på vår tomt och de har vajat väldigt mycket, ganska så oroväckande..... Vi satte dessutom björkar förra året som också är ganska så höga och väldigt smala och de har haft en tuff dag kan jag säga....ett tag var jag orolig att de skulle brytas av!
Men för övrigt har det varit en bra dag. Körde in till mamma och pappa i morse efter att jag släppt av Jossan på skolan. Jag och mamma var ute och gick en lång promenad och tittade på fina hus och pratade om livet - hur mysigt som helst!! Det får verkligen bli fler gånger! Efter lite fika för både Johanna och oss andra så var det dags för mig att åka hemåt igen.

Hämtade upp Jossan och så åkte vi till tandläkaren. De skulle röntga hennes huvud för att se hur alla hennes tänder sitter, hon ska nämligen få tandställning till hösten. Det var en konstig röntgenapparat de hade, hon fick lägga sin haka i ett litet stöd och bita om en "pinne". Sedan spände de fast hennes huvud och en kamera började snurra runt hennes huvud, men när den kommit halvvägs så la hela apparaten av! Den dog.

Så efter att ha varit hos tandläkaren i ungefär 2 minuter så fick vi gå igen..... De skulle höra av sig om ny tid....vilket antiklimax.

Ikväll åt vi god middag! Använde kycklingfärs för första gången! Gjorde en slags "köttbullar" av kycklingfärsen, hackad gul lök, pressad vitlök, citronskal och citronsaft, mango chutney och sambal oelek. Till det hade vi tzatsiki och klyftpotatis - jätte-gott! Från "Husmorsorna" som vanligt - en riktig hit den boken!

5 kommentarer:

Kim sa...

Knastandläkare!! Själv har min clematis blåst omkull för 599:e gången. Börjar bli orolig för den, snart går någonting verkligen itu alltså!

Jennica... sa...

Usch, vad trist. Är krukan tung..? Du får kanske ta in den de mest blåsiga dagarna. Vi kånkar våra Änglatrumpeter ut och in, jag tar även in mina paprikor på natten då det är för kallt för dem ute.

Lotta(svärmor) sa...

Den där apparaten, som snurrar kallas panorama. Man får en översikt över tänder och käkar. Otur att den inte funkade men så är det i den teknologiska världen.

Jennica... sa...

Jo det är väl så, men både jag och Jossan konstaterade att det hade gått mycket bättre om farmor hade gjort röntgen istället!! :)

Lotta (svärmor) sa...

Absolut.....har ju många års vana