05 april 2009

Hej! :)

Det var ett tag sedan. Tiden går fort, dagar och nätter går ihop och dygnet är indelat i 3-timmars pass eftersom det är med dessa mellanrum som Johanna äter. Inte mycket tid att blogga då. Prioriteringen är väldigt tydlig: 1) sova 2) äta 3) toabesök - och det gäller oss allihop! :)
Lite uppdatering på vad som hänt i veckan. Det viktigaste var ju ändå onsdagen då vi var först på BVC för att skriva in Johanna. Allt gick bra, hon vägdes och resultatet blev 3.396 kilo och hon har gått upp bra i vikt. Vi pratade om hennes mage, att hon inte bajsat och att hon kräker mycket och att hon två gånger kräkts kaskadkräkning. 

Det hela slutade med att sköterskan tyckte att en läkare skulle känna på Johannas mage, så det blev till att köra in till Barnakuten. Där fick vi vänta ett tag och jag blev något stressad över att jag inte skulle hinna hem till dess att Jossan skulle komma med bussen. Hon har ju ingen nyckel! Men mina bästaste, gulligaste, underbaraste föräldrar ryckte ut och tog hand om Jossan. 

Så efter 5 timmar på akuten så konstaterades att Johanna har förstoppning. Hon fick microlax och då bajsade hon och det kändes såå skönt. De var fortfarande lite oroliga för kaskadkräkningarna men trodde de skulle avta när bajsningen kommit igång igen, annars skulle vi komma tillbaka igen.  Det blev en mycket lugnare kväll och Johanna verkade må bra av att få lättat på trycket i magen.

Nu har hennes mage kommit igång ordentligt och allt funkar som det ska. Kaskadkräkningarna har avtagit, visserligen kräks hon fortfarande men det är mest överflöd av vällingen. Hon verkar också fortfarande ha lite magknip, men det hör väl till antar jag. Så vi hoppas att det ska lugna sig lite för henne nu.  

Inga kommentarer: