15 april 2009

Fika och BVC-besök

I förmiddags var jag på fika hos en granne som heter Maria. Det har visat sig att vi är 7 stycken tjejer som är mammalediga i området, och de brukar träffas och fika en gång i veckan. Trevligt! Det är ju mysigt att det finns fler som går hemma och som man kan träffa på ett enkelt och smidigt sätt, utan att behöva åka iväg någonstans. Jag är ju inte med i någon mammagrupp denna gången, så detta blir en bra ersättning för det. Sedan har jag ju flera vänner som är mammalediga denna gången vilket också är super-kul, det hade jag ju inte när jag var hemma med Jossan. Idag blev det en kort fika för mig idag eftersom jag och Johanna skulle till BVC för att mäta och väga henne.

Och precis som vi misstänkt jag och Jens, så hade Johanna gått upp bra. Hon har ju kommit mer till ro nu och sover och äter mest, och det borde ju vara bra för tillväxten. Så nu vägde hon 3.808 kilo och hon hade växt 2 cm, så hon är nu 53 cm lång. Känns bra, då vet vi att hon får i sig den mat hon behöver! Nu ska vi inte dit förrän om två och en halv vecka, vilket jag antar är ett gott tecken. Då tycker de att vi är "på banan". 

Ute blåser det ganska mycket idag, fast solen skiner fortfarande. Är lite sugen på en promenad efter det att Johanna har ätit. Får se om jag får ihop det.....vi håller på att sälja grejor på Blocket och det ska komma någon och hämta en hylla någon gång här efter lunch, så jag får nog stanna hemma. Sen kommer ju Jossan hem också och hon brukar inte vara så pigg på promenader precis! :) 

2 kommentarer:

Kim sa...

Låter som en bra dag, smidigt med mammafikagrupp så där alldeles nära!

Anonym sa...

Så bra allt låter. Ni börjar komma in i en lugn rytm nu. Skönt!
Kram från mamma