18 mars 2009

Jossan har hälsporre

Var på vårdcentralen med Jossan i morse för att kolla upp hennes häl. Hon har haft ont under hälen i ungefär tre veckor nu så nu kände vi att vi fick kolla upp det här. Hade inte förväntat mig någon diagnos alls faktiskt, men hamnade hos en jätte-gullig läkare! På vårdcentralen, hör och häpna!!!! En ung tjej som tog sig tid och pratade mycket med Jossan. Hon kände och klämde på den lilla hälen och konstaterade att visst gjorde det ont. Och diagnosen blev - hälsporre!
Detta är inget man kan medicinera bort utan det är bara att vänta........för vuxna kan det ta upp till 1,5 år men det behöver inte ta så länge för Jossan. Vi ska köpa ett nytt inlägg till henne som avlastar hälen och sedan är det bara att vänta. Vi ska höra av oss igen om ett par månader om det inte blivit bättre, det är de tidsperspektiven man pratar om. Men det känns bra att veta om dessa tidsperspektiv och att ha fått en diagnos.

Man kunde få tabletter som är antiinflammatoriska för att påskynda läkningen, men de är tydligen rätt starka så hon tyckte inte vi skulle utsätta hennes oroliga mage för det. Så det blir till att ha tålamod och vänta.......

5 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars Jossan!!!
Då har Frank och Jossan samma diagnos. Det kanska smittar!
Man kan tejpa detta, fråga Frank.

Kim sa...

Nej men stackars Joss!

Jennica... sa...

Ja, stackars Jossan!
Ska kolla med Frank. Har varit och kollat efter inlägg på Center Syd men det fanns inga vettiga. Ska till Lund i morgon och kolla vidare. Ska tydligen finnas någon Scholl butik där som ska kunna ha såna som läkaren rekommenderade.

Anonym sa...

Man kan köpa ett vanligt inlägg och göra hål vid sporren!

Jennica... sa...

Jo, jag vet. Men jag vill ändå kolla efter det som läkaren rekommenderade. Det lät tjockare och skönare. Men vi kan ju börja med att klippa hål i det vi har.