08 mars 2009

Andra Chansen, Norrköping

Ja, så var det då dags för Andra Chansen ikväll! Jag och Jossan hade bullat upp med popcorn, choklad och glass och mös i soffan. Hon hejade på Amy Diamond och jag hejade på Starpilots.....lite jobbigt att de möttes i en duell!

Första duellen stod mellan Sarah Dawn Finer och Scotts. Enkel match för Sarah, och det skulle det vara tyckte jag. Scotts låt är helt enkelt inget bra.....

Andra duellen stod BWO och Lili & Susie för, och här var det inte lätt att gissa utgången. BWOs ballad blir iofs bättre och bättre ju fler gånger man hör den men det är ändå svårt att inte låta bli att charmas av L & S 80-tals schlagerpop! Så, de hejade vi på - och det gick ju vägen!!

Tredje duellen var den Starpilots och Amy Diamond tävlade i. Här hade vi lite problem jag och Joss, eftersom vi ville att båda skulle gå vidare. Inser nu att Starpilots var mycket ösigare live, men ändå bra......det tycker jag fortfarande. Amy verkar vara en gullig tjej och jag unnade henne verkligen att gå vidare, men nu kan ju bara en vinna och i detta fallet blev det Starpilots! Amy hade ju en chans till....som vinnare av Internationella juryns val!

Sista duellen var mellan Rigo & the Topaz Sounds feat. Red Fox och Caroline af Ugglas. Hade aldrig hört Rigo's låt innan och där hade jag ju inte missat något, usch vad tjatig!! Caroline af Ugglas låt blir däremot bara bättre och bättre för varje gång man hör den. Den är stark och texten går rakt in i hjärtat. Men funkar den för de som inte kan svenska...... I vilket fall så klarade hon sig vidare.

Så då skulle de fyra bli två.......Sarah Dawn Finer mot  Lili & Susie och Starpilots mot Caroline af Ugglas. Och vinnande ur Andra Chansen gick Sarah Dawn Finer och Caroline af Ugglas!!!! Caroline skrällde igen - och det ska bli mycket spännande att se hur det går för henne i finalen!!

Den internationella juryn valde låten Alla av Sofia.....hm, har inte hört den heller men nja, inte hade jag valt den.....grekiska?!

Här är i alla fall vinnartjejerna!



Och - igår var Melodifestivalen riktigt spännande för första gången i år! :

2 kommentarer:

Kim sa...

När valet till slut bara står mellan det bombastiska grekiska eländet och duktiga Amy Diamond och de väljer eländet...?! Näää!

Jennica... sa...

Håller med dig....elände!!