02 februari 2009

Walle

Igår tittade vi äntligen på Walle! Vi har varit nyfikna på den filmen alla tre. Så igår efter middagen så bänkade vi oss i biorummet under varsin filt och med varsin skål popcorn och tittade.

Och  - vi tyckte om den alla tre. Den var otroligt söt och charmig! Kärlek mellan två robotar liksom.....charmigt som sagt! :)

Däremot så tyckte i alla fall inte jag och Jens att det var den bästa animerade filmen som gjorts, som så många kritiker sagt. Den har ju verkligen blivit hypad, den här filmen. Men bra är den, men jag kan faktiskt komma på ett par till som jag tycker är lika bra.

En speciell sak är att första halvan av filmen är väldigt färglös och det finns mer eller mindre ingen dialog alls. Sedan blir det desto mer färg, och lite mer dialog men inte så mycket ändå. Fantastiskt hur de kan förmedla känslor och kommunikation utan dialog, animerat dessutom.




2 kommentarer:

Kim sa...

Jag tyckte om den, men jag håller med om att den var lite väl hypad! Jossan är ju stor, men undrar om yngre barn pallar med att ingen säger något första halvan... egentligen känns den mer vuxen med allt miljötänk och försoffningstänk.

Jennica... sa...

Det har du rätt i! Och nej, det är nog inte så troligt att mindre barn uppskattar den. Mest för att den är så färglös och händelselös......genom ett barns ögon då alltså!