22 februari 2009

Fastlagssöndag med shopping på IKEA!

Vaknade hemma hos mamma och pappa efter en natt med dålig sömn. Det är nog bara att ställa in sig på att det kommer att bli dålig sömn nu fram tills bebisen kommer - hm.....och efteråt också förmodligen! Sover dåligt pga att det inte riktigt finns någon bekväm ställning att liga i....

I alla fall så vaknade vi hos mamma och pappa och efter en mysig frukost där så körde vi till ILVA. Planen var att kolla på matbord och stolar. Vi har sett ett bord vi tycker om på Mio möbler och nu hittade vi jätte-fina stolar till på ILVA! Det är egentligen inget fel på vårt gamla matbord men det passar inte riktigt in tycker vi. Fel träslag..... Det vi har sett nu är ett vitt bord som matchar köket, soffbordet och sideboardet. Stolarna liknar de vi har idag, fast istället för körsbär och beige klädsel så är dessa i svart skinn (imitation?) med kromade ben. Det passar super-bra ihop med pallarna i köket samt fåtöljerna som ju också är i svart "skinn".

Efter ILVA var det dags för en tur till IKEA. Där var planen att handla, inte bara titta! :) Vi hade ett presentkort samt lite pengar från Blocket-försäljning som skulle utnyttjas. På listan stod rullgardin samt vanlig gardin till Jossan och nya BILLY bokhyllor. Vi behöver fler för böckerna får inte plats, plus att vi vill byta ut de vi har i  björk till vita! Jajaja, jag vet.....kanske knas men vi ska ju någon gång måla tv-rummet däruppe helt i vitt och då vill vi att även möblerna ska gå i vitt. Så - vi handlade och bilen blev minst sagt full, väldigt full. Jag körde och Jens satt mer eller mindre uppe i framrutan! :) 

IKEA är fantastiskt! Vi kom hem med inte mindre än 3 höga BILLY bokhyllor, 5 låga, 1 nytt soffbord, 1 tv-bänk, rullgardin, gardintyg, gardinstång, taklampa till Joss, glödlampor, liten whiteboard till Joss, galgar.....tror det var allt. Till en totalsumma av 3.200:-!!! Det är faktiskt helt otroligt! Ännu bättre blir det när man tänker på att vi bara betalade 500:- själva för hela kalaset!!

Allt är inburet från bilen, skruva får vi göra en annan dag. Vi var alla helt slut när vi kom hem. Alla försvann på varsitt håll och pysslade med sitt ett tag. Till slut tröttnade Jossan och ville göra nåt, så hon och jag målade lite i målarböcker! Sedan blev det middag och Jossan hjälpte till, super-gott blev det! Stekt ris med kyckling, mums!! Det gick hem hos oss alla tre.

Och så har vi frossat i fastlagsbullar.....tänker inte säga hur många.....men goda var de! :) 

5 kommentarer:

Kim sa...

Det är faktiskt väldigt billigt! Jag har fått ett litet ryck här också, så får se om det blir något i helgen kanske. :)

Anonym sa...

Vill bara varna för ett matbord från ILVA som en kollega fick reklamera, det är vitt blankt och lite "klumpigt" och stooort! Men det blanka var superrepigt efter bara ett par månader trots att hon är maniskt pedantisk. Men det kanske inte är det ni har tänkt er :-)

Jennica... sa...

Maria: Tack för varningen! Men bordet vi vill ha kommer från Mio. Det blir stolar från ILVA.

Kim: Ahh, spännande!
Vi ska sälja våra björkbillysar om du vill ha! :)

Anonym sa...

Jag vet minsann att du åt 3 semlor!! Det ryktas om det här på D blocket :)
hehe

Puss & hej
Sara

Jennica... sa...

VA?! Går det rykten om min "semmelkonsumtion" på IT?!?!