15 februari 2009


Deltävling 2, Skellefteå

Då var det dags igår igen då, andra omgången av årets Melodifestival! Hade stora förväntningar på denna deltävling, många starka artister som var med. Såsom Lili & Susie, Måns, Amy, Jennifer Brown....

Allt började mycket bättre! Ljudet var framför allt mycket bättre, denna gången hörde man deltagarnas sång mycket starkare. Vet inte om det var för att det helt enkelt var bättre ljud eller om artisterna var mycket bättre.

Först ut var i alla fall Lili & Susie med en riktigt 80-tals låt - och jag gillade den! Ösigt, fart och fläkt och bra sång! Den gick hem hos mig direkt!


Sedan smällde de av bidragen ett efter ett, och jag hade samma känsla som förra lördagen. Det gick alldeles för fort!! Jag vet att de har dragit ner på sändningstiden efter klagomål på att det varit för långrandigt, men det här gillar jag inte! Det är jätte-kul att se och höra bidragen, men resten är inte bra.....tycker jag. Jag gillar inte Petra Mede, har försökt försvara henne ett tag nu men jag tycker inte det funkar. Hon pratar och pratar, artisterna får inte säga ett ljud och pausunderhållningen förstår jag mig inte alls på.....nej, det här kunde göras mycket bättre!!


Sedan kom det här bidraget.....och tydligen gick det hem hos svenska folket - dock inte hos mig! Jag förstår väl att man tänker att "hårdrock" verkar gå hem i den stora tävlingen, att sångaren hade bra röst och att låten trots allt var ganska melodiös - men ändå..... Vad var det för några typer? Inga övervintrande hårdrockare från 80-talet i alla fall, det är de alldeles för unga för. Det såg ut som om de klätt ut sig till hårdrockare......jajaja, det skulle säkert vara roligt och lite ironi i det hela.....men nej, det funkade inte alls hos mig. Trummis med bar överkropp.....som han inte ens dolde i green room.....han verkade för övrigt inte ha 'alla hemma'..... Nej, jag blir irriterad bara jag tänker på dem!!! :)

Och det värsta av allt? Jo, att de slog ut den här charmiga duktiga tjejen!! Söta duktiga Amy Diamond som jag tyckte hade en bra låt som hon sjöng bra och det var dessutom en bra koreografi till. Nej som sagt, jag blir irriterad bara jag tänker på det......


En annan besvikelse var Jennifer Brown! Hade hört att hennes låt skulle vara väldigt stark, men nej.....det hände liksom ingenting.....synd.

Sedan kom han..... Måns! :) Jag tycker han är så duktig och jag tyckte verkligen mycket om "Cara Mia", så jag ville så gärna att han skulle leverera ett lika snyggt nummer som det! Och jag tyckte han klarade pressen bra! Ett snyggt nummer, snygg koreografi, snygg kille :) och en låt som jag inte kan bestämma mig för om den är lika bra som "Cara Mia", men ändå bra.



Så helt rätt med Måns i Globen! Men Heat.....inte ens i andra chansen enligt mig! Men att det sedan blev Amy och Lili & Susie som knep andra chansen var också helt rätt, fast jag tyckte då att någon av dem skulle gått direkt till Globen!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Något otippat: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen2009/article4422550.ab

Vi har visst lite konstig smak du och jag :-)

Anonym sa...

Äsch, det fick inte plats, leta en artikel på Aftonblader om HEATs trummis så får du se

Jennica... sa...

Jag vet, jag läste det......modell?!?! Tyckte ju att han såg så klen ut..... :) Och fruktansvärt pinsam!!

Anonym sa...

HIHIHI.