26 januari 2009

"Fashionista" av Martina Bonnier



"En fashionistas livsstil går ut på att konsumera mode. Men inte enbart genom shopping, hon insuper och andas mode dygnet runt. Jag är en sådan person och kan på allvar säga att jag känner kärlek till kläder. Denna ömsinta relation gör naturligtvis att jag ser mode som ett begrepp långt utöver ytlighet."

Så står det på baksidan till denna bok som är skriven av Martina Bonnier. Martina är modechef på tidningarna Damernas Värld, DV Man och DV Mode.

Det finns 20 kapitel i boken och för att nämna några:
- Antimode och trender - Herrmode - Juveler och Klockor - Klädvård - Modets ikoner - Emballage - Väskor, väskor, väskor - Skönhet - Haute couture

Många anser nog att boken andas 'ytlighet' och de skulle nog även kalla den värld som beskrivs som overklig. Men jag måste säga att jag njöt av varje sekund som jag läste! :) Ibland är det faktiskt underbart att drömma sig bort till en värld dit bara ett fåtal har tillträde, världen  där man går på olika modevisningar i Milano, New York och Paris. Men även en värld där en väska kostar runt 20.000 kronor. Inte min värld alltså. Men man får även en inblick i en värld som beskrivs av en kvinna som verkligen älskar mode och allt som har med det att göra. Jag tycker också att mode, kläder och skönhetsprodukter är jätte-kul och därför har jag haft mysiga stunder då jag läst denna bok. Och varför inte köpa en handväska för 20.000 kronor?! Kan man lägga samma summa på en stereo, dator eller ännu mer på en sportbil - så varför inte på en väska eller klänning? Det är ju bara en fråga om olika intressen.

Jag rekommenderar denna bok till alla som tycker om mode och som lockas av rubrikerna ovan! Den är dessutom väldigt fin - turkos med svart band runt om. Den blir en jätte-fin present!

2 kommentarer:

Kim sa...

Men när ska man hinna läsa?! Jag saknar pendlandet! ;)

Jennica... sa...

På kvällen innan man somnar....fast man hinner inte så långt innan man sussar gott! Annars så är det inte så dumt att skippa tv:n och gå och lägga sig tidigare och läsa....