29 december 2008

Jul jul, strålande jul!!

Det har verkligen varit en strålande Jul!! Vi har haft - och har - hur mysigt som helst! Bloggen har tyvärr fått vila lite, men nu är jag tillbaka igen!

Lille Julafton var vi hemma hos mina föräldrar och firade jul tillsammans med dem, min syster och mormor. Det blev en mysig eftermiddag och kväll med julbord, julsånger och julklappar. Super-mysigt!! Många fina saker fick vi, kul! Jag är barnsligt förtjust i presenter! :)

På Julafton var vi här hemma hos oss med Jens familj - hans mamma och pappa, hans syster med man och Jossans tre kusiner och hans farmor. Vi hade delat upp matinköpen mellan oss, så det kändes inte betungande alls. Bara mysigt att fixa julbordet tillsammans! Och vilket julbord det blev! Allt var jätte-gott, bara riktiga höjdare!

Vi hade satt ihop våra två stora matbord till en fyrkant, istället för ett långbord. Det blev jätte-bra!  Vi är ju sugna på att köpa nytt matbordsmöblemang och jag kan mycket väl tänka mig ett större fyrkantigt bord. Det blir så bra att sitta på det sättet, alla är med, ingen kommer så långt från varandra. Vi satt 11 personer utan problem runt vårt bord.



Man får dessutom plats med mycket i mitten av bordet. Eftersom vi hade julbordet uppdukat på köksön kunde vi ha ljus och annat julpynt i mitten. Utanför fönstren ser man det juliga vädret....med grön gräsmatta och sol.... (Och bry er inte om att stolarna har olika färg, det beror på en misslyckad färgning av klädslarna!)

Som sagt, en super-lyckad julafton hade vi! Våra gäster gick inte förrän halv ett, så man kan väl anta att även de hade en lyckad kväll! :)



Här ser ni vår julgran - och vår, för dagen, röda fondvägg! Vi har en fondvägg i vardagsrummet som normalt sett är kaffe latte-färgad, men vi fick ett ryck och målade den röd! Det blev super-bra såhär till jul. Får väl se vad den får för färg sedan.....

Jag hoppas att även alla ni andra här på bloggen haft en underbar jul!

GOD FORTSÄTTNING!!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Jennica! Nu börjar det likna nåt igen med bloggeriet! Så fint det såg ut hos er på julafton! Men, om du nu tyckte att det var trist att det var grönt utanför på tomten, varför inte göra som dom borta på hörnan (ja, dom som har snögubben vinkandes utanför, slingor, blå istappar i träden, gulmålade träplankor på en del av huset, vitt mexitegel på andra delar, röda tegelstenar på en annan del och ja, you name it....DOM HAR JU FÖR SJUTTSINGEN MÅLAT SNÖ PÅ SINA FÖNSTER OCKSÅ. Du kan ju få MASSOR av mystips av dom. Att du inte tänkte på det.....Vad fint det var med den röda fondväggen, det blir snyggt med svart till även efter jul. LÄCKERT. Peter och jag har också blivit förkylda och känner oss krassliga. Typiskt. Våra barn skall spela bandycup Gothia i Göteborg hela helgen men som det ser ut nu, kommer vi nog inte at följa med och se matcherna. Synd.
Krya på er och än en gång: GOTT NYTT ÅR till er alla. Kram Christine