17 juni 2008

Sista ridningen

I lördags var det också sista ridningen innan sommaruppehållet. Jossan hade fått önska vilken häst hon ville ha och det blev Ronaldo, precis som hon ville!




Det gick jätte-bra för henne! Hon galopperade riktigt fint! Han är en riktigt bra häst den där Ronaldo, lite seg att få igång men när han väl går så gör han det jätte-bra. Hon får kämpa rejält men hon gör det super-bra.

De red ut en liten tur också och då kom vi att prata med hennes ridlärare. Hon tyckte att Jossan hade utvecklats jätte-mycket under året och att hon blivit så duktig. Gissa om det gick två väldigt stolta föräldrar där och mös! :)

Hon berättade att hon själv hade fyra hästar, varav en liten B-ponny som hon haft sedan hon var sex år. Hon var för stor för att rida den nu och hon funderade på att ha en fodervärd till den ett par dagar i veckan till hösten. Hon sa att det hade varit perfekt till Jossan! Tänk, vilket bra betyg till henne!!

Vi fick ju berätta för Jossan och hon lyste så det borde ha synts till månen! Vi får väl tänka på det, hon är kanske lite liten ännu men som sagt, det var ett fint betyg. Och någon gång vill vi ju kunna göra det för henne, men vi hade nog inte tänkt oss än på ett par år.

Fodervärd innebär alltså att man under den dag man är det har hästen som sin alldeles egen. Man står för alla kostnader vad gäller stallplats och mat. Man ska ge mat, mocka, rida och ta hand om hästen precis som om den vore ens egen. Fatta vilken dröm! :)

1 kommentar:

Kim sa...

Heja Jossan! :)