22 juni 2008

Midsommar 2008!


Vi har haft en mysig midsommar!

Vi var ganska så många i år, 19 vuxna och 5 barn. Vi hade köpt ett partytält som rymde oss allihop och det var riktigt bra. Vi hade inte fått plats i uterummet och att sitta inne på midsommar är ju bara för trist. Nu kunde vi sitta nästan som ute hela kvällen och natten istället.

Jag, Jossan och Roger & Maria och deras två barn åkte ner till Hofterup och var med på midsommarfirande där. Jossan träffade kompisar och dansade runt midsommarstången (som ni ser på bilden ovan) med dem. Vi hade en enorm tur med vädret, det klarnade upp precis när vi körde dit och solen lyste hela tiden. Men precis när vi satt oss i bilen för att köra hem så öppnade sig himlen igen! Riktiga skyfall kom det flera gånger under dagen.

Men mycket trevligt hade vi! Kul och goa människor, både nya och gamla bekantskaper. Även detta året hade vi internationella inslag i form av Kims kompis Tom, som kommer från Polen och två vänner till Per och Elin där killen kom från Kroatien. Förra året var ju Kims kompis Taina och hennes italienska pojkvän Ago här. Traditionell midsommar mat blev det i form av sill, nypotatis, gräddfil med gräslök, gravad lax med hovmästarsås, rädisor, köttbullar och prinskorvar, ägg och bröd. Och så jordgubbar med glass och grädde såklart. Och snaps, öl, cider och vin. 

Alla sov över och dagen efter blev det brunch - äggröra, korv, köttbullar, potatis och bröd, kaffe och juice. Sedan började folk ge sig av, de droppade av en efter en och sedan la sig lugnet. Det blev pizza till middag och sedan allmänt slappande. 

Idag har det däremot varit en aktiv dag för mig. Jag städade ju hela huset inför midsommar men efter att 24 personer passerat så var det inte nystädat längre, så idag har jag dammsugat och svabbat. Torkat och gnott. Så nu är det fint igen! Skönt att kunna njuta av ett nystädat hus!

Sedan tog jag tag i ett väldigt dåligt samvete - mitt strykberg!  Jag strök och strök och strök - och nu är jag nästan färdig! :) Nu är det slappande med min fina nya vita mac framför tv:n som gäller!

2 kommentarer:

Kim sa...

Årets midsommarlåtar: Bag in da box och dancy time.

Jennica... sa...

Jepp - tro det eller ej!! :)