16 maj 2008

Pärlbutik

Jag var och handlade nya pärlor i en nyöppnad pärlbutik i Helsingborg, Pärlgården, idag på lunchen. Det var en tjej, några år äldre än jag, som hade den. Den har bara varit öppen i 3 månader. Hon höll själv på mycket med att pärla och köpte de flesta av sina pärlor på Panduro. Hon tyckte det blev dyrt och inspirerad av pärlbutiker i Göteborg och Stockholm så bestämde hon sig för att öppna en egen butik i Helsingborg. Det finns ingen sådan butik i stan sedan tidigare, bara Panduro ute på Väla. Det går tydligen riktigt bra, fast det är klart...det tar ju ett tag innan det går med vinst. Hon har även kurser i smycketillverkning. En jätte-fin liten lokal som ligger i ett gårdshus.

Tänk vad häftigt med människor som vågar uppfylla sina drömmar, som gör slag i saken! Någon gång kanske även jag vågar.....tänk att ha en liten butik och sälja våra smycken och ha en liten atelje bakom. Det tror jag att jag hade tyckt varit jätte-kul!!

www.parlgarden.se

Alla foton från Pärlgården.









3 kommentarer:

Carina Persson sa...

Hej!

Finns denna butik kvar än? Jag tänkte åka från Kristianstad till Helsingborg i morgon. Är hon dyr?

M V H

Carina Persson

Jennica... sa...

Hej Carina,

Jepp, denna butiken finns kvar. Den ligger på Kullagatan 36, in på gården.

Vad gäller priserna så är hon billigare än Panduro, men hon ligger lite högre än vissa siter på nätet. Så någonstans i mellanskiktet skulle jag vilja säga.

Hoppas att du hittar något fint!

Hälsningar
// Jennica

Carina Persson sa...

Tack för ditt svar. Jag åker från Kristianstad till Helsingborg i morgon så då ska jag handla där. Tycker själv att Panduro är dyrt och de har inte så himla mycket att välja på heller .

Tusen tack!

Kram

Carina