26 maj 2008

Fredag i Göteborg

Vi hade en underbar tur till Göteborg med jobbet!! Vi åkte upp med tåg på torsdagen och spenderade hela eftermiddagen på en uteservering i solen på Avenyn med rosévin - sämre kan man ha det!! På kvällen var vi på en jätte-mysig grekisk restaurang och åt mycket och god mat.

På fredagen var det då dags för inspirationsdagen "Kvinnor i tiden". Riktigt riktigt bra!!! Jätte-duktiga och intressanta talare. Babben Larsson var konfrencier. Renata Chlumska berättade om sitt äventyr att paddla och cykla runt USA, det tog över 400 dagar. Oerhört spännande och fascinerande! Sedan lyssnade vi till Lisbeth Carlborg, präst, som var en helt fantastisk människa! Efter henne kom Elisabeth Massi Fritz som är advokat som specialiserat sig på våld mot kvinnor, barn och så hedersrelaterat våld. Väldigt intressant. Efter lunchen var det dags för Mia Thörnblom som är ett riktigt vitaminpiller!! Stark och klok människa! Sedan lyssnade vi till Kattis Ahlström som pratade mycket om mod. Sist men inte minst så var det dags för Jonas Gardell. Han är en mästare att pendla mellan allvar och komik. Jag skrattade och grät mig igenom hela dagen!! Helt fantastiskt!

Efter dagens slut så hade jag några timmar innan mitt tåg gick. Det blev en tur på stan och självklart blev det lite shopping! Hittade ett par super-fina svarta lackskor från Björn Borg. Efter en smörgås och en latte på Espresso House var det dags att ta tåget hem. Mysigt att pussa på mina älsklingar när jag väl kom hem!!

Foto: Björn Borg

Inga kommentarer: