17 maj 2008

Passion for Business

Som den tidningsgalning jag är så blir jag alltid lika glad när jag hittar en ny tidning!
Igår köpte jag den nya "Passion for Business", ett affärsmagasin för kvinnor.

Var lite tveksam först, tänkte att det kunde kanske bli lite torrt. Något liknande "Veckans Affärer" eller så. Tänkte också att om två kvinnor ska göra ett affärsmagasin för kvinnor så vågar de kanske inte vara så "kvinnliga". Det är så mycket diskussion om hur kvinnor ska vara och inte vara, fler kvinnor i styrelserummen, kvinnofällor osv. Då är det kanske lätt att man gör en manlig kvinnlig tidning, om ni förstår.

Men, jag blev glatt överraskad! Tidningen var faktiskt riktigt bra och jag tror till och med att jag ska skaffa en prenumeration! För efter att ha träffat tjejen i pärlbutiken och blivit så inspirerad där och sedan på kvällen läsa lite i "PfB" så känner jag mig redo att ta an världen! :)
Nja, kanske inte riktigt, men jag är i alla fall extremt laddad och inspirerad - något som troligen Christine lär får höra ikväll på vår middag!

Chefredaktör och ansvarig utgivare är Carina Nunstedt som tidigare hade samma roller på tidningen "Mama", en annan bra tidning. VD är Anna Carrfors Bråkenhielm. De har knutit många intressanta och spännande personer till sig så det här verkar riktigt lovande.

Innehållet skall vara:
Start up: Trender, tendenser, nya passionerade förebilder
Reportage: Exklusiva intervjuer, analyser och insikter
Taktik: Karriärvägarna, knepen, guru-tipsen, ledarskapsrönen
Balans: Tid att prioritera och reflektera
Mode: Nya jobbgarderoben och hetaste accessoirerna
Wellness & Skönhet: Beauty business med Emma Wiklund
Hälsa: Toppform.
Toplist: Kulturkickar. Tekniknyheter. Körglädje. Businessresor.

Så, som ni ser så finns även mode och skönhet med. Detta är något som de fått kritik för, upptäckte jag när jag "googlat" lite och läst vad som skrivits om "PfB". Vissa säger att man inte kan ta tidningen på allvar för att man lagt in dessa "kvinnliga" ämnen. Men enligt min åsikt så är vi ju kvinnor. Vi kan faktiskt vara intresserade av mode och skönhet samtidigt som vi vill göra karriär och har drömmar och ambitioner. Vi är intresserade av familj och realationer. Det är så vi är, om jag drar alla över en kam, det finns självklart undantag som överallt annars. Däremot så är det det som är vårt stora problem, vi ska vara så mycket. Det är där vi behöver få pepping, råd och inspiration. Hur ska man fixa allt detta? Kanske kan "PfB" hjälpa till med inspiration här?!




Inga kommentarer: