20 februari 2008

Styrketräning

Det var faktiskt kul igår! Kan bero på att jag känner mig väldigt motiverad just nu. Men det funkade faktiskt bra!

Jag fick hjälp av en instruktör som visade mig de maskiner som han tyckte jag skulle börja med. Det är övningar för hela kroppen. Jag har ju gjort det förut men aldrig känt mig bekväm med det, det har både varit lite trist plus att jag känt mig dum. Det har känts som om alla tittat på mig.....men jag har väl blivit äldre och coolare för det brydde jag mig inte om nu! :)

Man gör 3x10 repetiotioner på varje maskin och hela programmet tar ungefär en timme att gå igenom.

Jag ville gärna testa en maskin som tränar kondition också, typ cykel, löpband, trappmaskin eller crosstrainer. De rekommenderade crosstrainern till mig, den skulle vara bäst för både kondition och fettförbränning. Istället för att försöka förklara hur den ser ut så lägger jag in en bild! :)


Man står alltså på två "pedaler" och rör benen ungefär som när man cyklar. Man ska inte släppa upp hälen så man kan inte riktigt röra sig som när man springer. Händerna har man på handtagen och de rör man precis som när man springer. Det blir alltså en träning för hela kroppen. Jag körde 20 minuter efter mitt styrkepass och det var riktigt jobbigt. Så när jag körde hem så kände jag verkligen att kroppen fått sig en genomkörare och det var bra, min träningsvärk är mycket bättre idag.

Känner mig hur motiverad som helst och hade egentligen velat träna idag med! Jens säger att det är typiskt mig.....allt eller inget liksom, inget mellanläge! :) Men jag ska ta en vilodag idag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bra jobbat Jennica! Häng i! Inga mellanläge var det, tyckte Jens. Triatlon var väl inte heller så mycket mellanläge, eller..?

Frank

Kim sa...

Du knappar in på Funbeat, får väl skärpa mig lite. Fast du är ändå mycket mer periodare än vad jag är! =)

Jennica... sa...

Hahaha! Nej, triathlon var verkligen inget mellanläge! :)