02 februari 2008

Koh Rok

Jag namnde ju i ett tidigare inlagg att vi skulle pa snorklingstur till on Koh Muk. Det blev lite fel, vi var pa Koh Rok. En fantastisk liten o! Jag vet att Jens har namnt det i sin blogg.

Vi blev hamtade vid hotellet i bat, en storre motorbat, och satte av mot Koh Rok. Nar vi passerat Koh Lantas sodra spets sa blev det ganska mycket sjogang, och det ar ju inte min grej precis.....sa lite jobbigt var det. Vi gjorde tva stopp och snorklade, lite for hoga vagor for min del....men fantastiskt vackert! Det ar med skrackblandad fortjusning som jag snorklar. En del av mig tycker det ar ganska obehagligt, mest for att vattnet inte ar mitt element, kanner mig inte helt trygg. Men en annan del av mig tycker det ar helt fantastiskt. Det oppnar sig verkligen en helt annan varld dar nere under ytan!! Det var jatte-mycket fisk, det var som att simma runt i ett akvarium. Blatt, gult, rott, randigt, prickigt.....ja helt fantastiskt!

Men varken jag eller Josefine orkade hela snorklingstiden, utan gick upp i baten tidigare an de andra. Det innebar att vi satt dar och guppade runt medan de andra avslutade sin snorkling. En baggis for Jossan men jobbigt for mig.

Men efter dessa tva stopp akte vi till Koh Rok och hoppade av pa en underbar liten strand. Detta var en riktig paradis strand! Grona palmer, vit underbar sand och blatt klart hav!! Medan vi hade snorklat sa hade det fixats mat till oss pa stranden, riktigt fint var det men min mage kom inte riktigt overens med mat just da sa jag nojde mig med lite ris.

Koh Rok ar en obebodd o - av manniskor. Daremot sa upptackte vi att det bodde ett gang Varaner dar!! Stora odlor som var mycket nyfikna pa vad vi var for ena som kom dit. Ni ska fa se bilder nar vi kommer hem!

Vi var pa denna underbara strand i ungefar tva timmar. Vi solade, badade, Jens spelade lite volleyboll och sa pratade vi med ett svenskt par som vi traffade. Jossan hade kul med deras dotter!

Nar det var dags att ge sig ut pa den tredje snorklingsturen sa stannade jag, Jossan och den svenska mamman och dottern kvar pa stranden. Vi pallade helt enkelt inte med mer sjogang! Vi hade super-mysigt och sedan gick turen hem helt ok.

En helt underbar dag, och vi som ar pa jakt efter "paradiset" kom ett steg narmare!!

1 kommentar:

Ann-Charlotte sa...

Hej på er!
Så underbart det låter. Här är det regn och stormar som avlöser varandra. Så njut medan ni kan. I går var det bättre väder så pappa och jag vandrade runt i bokskogen. Vi firar pappa någon dag i helgen och hoppas ni kan komma på middag. Bestäm själva dag och tid. Nu kommer verkligheten ifatt er igen. Kramar från mamma och pappa.