04 januari 2008

Kort sammanfattning av Jul och Nyårs-ledigheten!

Lille Julafton firades i år hos Frank och Lotta, tilsammans med Lagercrantzarna! Det blev god mat, juldans av Nissarna och Tomtemor och julklappsutdelning! En väldigt trevlig kväll!

Julafton firades hos Mamma och Pappa, tillsammans med Kim! Även detta blev en jätte-mysig dag med julbord, snapsande, ölande, glöggande, chokladande, Kalle Ankande, julklappsutdelande, sjungande, grötrimmande och ännu mer ätande!!

Annandag Jul kom Mamma och Pappa hem till oss tillsammans med Kim för att fira sin 40-åriga bröllopsdag!! Det medför respekt - 40 år! Vi bjöd (jag, Jens och Kim) på middag med vin, det blev Vitlöksräkor i smör till förrätt, Rådjursstek med mandelpotatis, sås och gelé till huvudrätt och Äpplekaka med vaniljsås till efterrätt. Goda viner direkt från vinkylen därtill!

Den 28:e hade vi en spelkväll inplanerad tillsammans med Lundbergare och Lagercrantzare. Nu blev det bara Lundbergarna som kom eftersom Lagercrantzarna....fick förhinder....i form av små små små djur....som kliar.....
Det blev god mat i form av Thailändsk curry med ananas och räkor med Thailändsk sallad med jordnötter och fisksåsdressing. Till efterrätt åt vi Vit chokladmousse med hallon. Mums!!

På Nyårsafton hade vi fest, vi blev 13 vuxna och 5 barn! På menyn stod Halstrade pilgrimsmusslor med vitlök- och shalottenlökshack till förrätt, Hjortfilé med potatis, sås, tranbärsgelé och grön sparris till huvudrätt och så Vit chokladmousse med ananas och hallon till efterrätt. Till detta drack vi utvalda viner till varje rätt. Våra gäster bjöd på drinkar efter maten och klockan 12 smällde vi raketer tillsammans med våra grannar Christine och Peter och deras gäster nere vid sjöarna! Sedan blev det drinkar och dans till klockan 5 på morgonen!! En lyckad Nyårsafton!!

Denna veckan har Jens arbetat en dag och sedan blev han sjuk..... Jag och Jossan har fortfarande jullov och njuter av våra sista dagars ledighet. När jag ser tillbaka på dessa två veckors julledighet så har det varit mycket middagar, vårt kök har fått sitt elddop! Det har varit jätte-kul att ha så mycket gäster och laga så mycket mat.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan Jennica! Kul att du är aktiv
på bloggen igen, det har jag faktiskt saknat. God fortsättning
på det nya året, fastän att vi både
skålade och kramades vid tolvslaget
ihop! Roligt. Nu ser vi fram emot
ett pärlande, gnistrande och skimrande 2008, ELLER HUR??? Kram från Christine

Jennica... sa...

Pärlande, gnistrande och skimrande låter helt perfekt tycker jag!!!

KRAM!!!