19 december 2007

Gran!

Igår köpte vi Julgran!!

Vi tar in den extra tidigt i år så att vi kan njuta av den länge, det är ju så mysigt!! Vi såg verkligen fram emot att pynta den tillsammans.

Så väl hemma så gjorde jag och Jens oss varsin kopp glögg, Jossan mumsade på choklad och nötter, Frank Sinatras julskiva i CD'n - total idyll!!

Granen kom i foten utan några missöden. För nu ska ni veta att den här stunden med granen är ett "aber" varje år i vår familj. Vi vill ha en mysig stund men det slutar allt som oftast med bråk....i alla fall irritation! Det är oftast ljusslingan som ställer till det....antingen så är den trasslig, den funkar inte eller något annat dumt.

I år hade vi tummat på att inte bli sura utan klara av det som två vuxna personer som vill skapa julstämning för sig själva och sitt barn! :)

Så - med glöggen i hand så kom granen i sin fot utan missöden. Toppen sågades av för att få plats med stjärnan. So far so good! Sedan kom vi alltså till ljusslingan.... För att vara på säkra sidan så testade Jens den i kontakten innan vi satte den i granen. Lite har vi ju trots allt lärt oss. Den funkade! Bra!

Så vi satte i den i granen och satte i kontakten.....och då funkade den inte!!! Med sammanbitna miner så började jakten på den trasiga lampan....vi testade, kollade....det trasslade ihop sig - och PANG! där kom den. Irritationen!!!

Men vi klarade det! Vi fick tänka om... Jens la Jossan, Jag åkte till MAXI och handlade en ny ljusslinga som vi satte upp senare på kvällen. Så nu står granen där, redo med "ljus i hår" och bara väntar på att bli dekorerad. Det ska vi göra ikväll. I lugn och ro. Med mer glögg och Frank Sinatra. Så det så!!!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan inte misslyckas med Frankie Boy.

Pappan (till Jennican)

Jennica... sa...

I och för sig! :)
Himla mysigt är det, det känns extra mycket jul och "hemma"!

Anonym sa...

Jag känner igen det!!!!
Därför har vi slutat med julgran.

Anonym sa...

Denna kommentar är till Lotta (Jennicas svärmor)

Men du har ju en egen Frank att lyssna på.

Björn

Anonym sa...

Visserligen men den sången är inte så vacker att lyssna på!!!