17 augusti 2007

Bokklubbsträff och Vårdcentralsproblem!

Igår träffades vi i Bokklubben hemma hos Mia i Malmö. Boken som avhandlades var "Mannen under trappan" av Marie Hermanson, jag har berättat om den i ett tidigare inlägg.

Det var jätte-trevligt som vanligt! Vi är fyra tjejer: jag, Mia, Åsa och Jenny. Åsa gav förslag på en ny medlem igår, vi har varit ute efter att få med någon mer ett tag. Det räcker ju med att en är borta så blir vi så få. Så nästa gång så kommer det en ny tjej med, spännande!

Igår så var vi i alla fall hemma hos Mia och åt kycklingwok och pratade och pratade. Efter att vi gått igenom allas privata liv så tog vi itu med boken, och handlingen i boken brukar ge upphov till vidare diskussioner på samma ämne. Nu handlar ju "Mannen under trappan" om en man som tror att en liten mystisk man bor under hans trappa (inomhus) och gör allt för att förstöra hans liv. Man blir aldrig riktigt klok på om den lilla mannen verkligen finns eller om han är någon som bara finns i huvudpersonens huvud. Klart är i alla fall att huvudpersonen inte mår psykiskt bra.

Så kvällens diskussioner kom att handla om psykiska sjukdomar, psykvården och sjukvården. Sedan berättade Mia att hennes kusin fått lungcancer och det tog fart på sjukvårdsdiskussionen. Jag som tänkt mig en tidig kväll var inte hemma förrän närmre 12 på natten. Men tiden flög iväg och trots det något deppiga ämnet så hade vi väldigt trevligt.

Jens var vaken när jag kom hem så vi hann träffas en liten stund i alla fall och prata. Jossan hade haft det jätte-bra på sin andra dag på ridlägret. Hon hade både galopperat och hoppat hinder! Tyvärr har hon fått en vårta under sin stortå vilket gör att hon inte kan gå ordentligt på foten. Vet inte riktigt vad vi ska göra för att få bort den. Försökte ringa Vårdcentralen på vägen till jobbet nu på morgonen, men det är ju hopplöst. Hamnade faktiskt som nummer 6 i kön efter att ha ringt oavbrutet från kl. 7.55 till 8.00 (telefonen öppnar kl. 8.00). Så det kändes som en rimlig köplats för att kunna få en tid under dagen. Men tror ni inte att min telefon bryter samtalet när jag är på nummer 1!!!!!! När jag sedan skyndar mig att ringa upp så är jag nummer 23 och då kan man lika gärna lägga ner, då får jag ingen tid idag. Och man kan inte boka tider mer än till samma dag. Nu var ju detta min telefons tid och inte Vårdcentralens, men jag har ingen större positiv erfarenhet av Vårdcentralen ändå!

Jag är inte "speciellt förtjust" i Vårdcentralen där vi bor!! Helt värdelöst! Jag har kontaktat dem ca 5 gånger under den tid vi bott där ute, 1 gång har jag varit där. De andra gångerna har jag antingen suttit i telefonkö flera timmar (jo, det är sant!) eller så har det varit så många som ringt att de inte ens haft kö utan bara meddelat att det är så många som ringer så var god försök senare..... Vad ska man göra då?! Man kan ju inte ränna på akuten för minsta grej....

Ja ja, vi får väl avvakta under helgen. Tänkte gå på Apoteket på lunchen för att få lite råd.

3 kommentarer:

Kim sa...

Vad ska ni på vårdcentralen och göra med en vårta?! Det ska ni ju gå till en sådan där speciell klinik för. När jag var liten oich hade vårtor så gick vi till det stället som ligger i korsningen av Mariedalsvägen och John Ericssons väg (torget med Affe-pan). Kanonbra!

Jennica... sa...

Ok...jag tycker alltid att alla säger att man ska gå till vårdcentralen först. Vet du vad det stället dit du gick heter? Och vad är Affe-pan?!?! :)

Kim sa...

Affe-pan är en konstig staty på torget där. När jag var liten och gick med mamma där så sa jag: Det är Affe-pan!