27 maj 2007

Hovkratsning


Igår red Jossan på Lillan. Hon är ridskolans trotjänare, hon är 26 år och har varit där längst av alla hästarna. Detta gör att hon tycker att hon får göra lite som hon vill!

När Jossan och en annan tjej skulle gå in i hennes box och sadla så trängde hon sig emellan tjejerna och smet ut ur stallet. Hon stack iväg och de hittade henne långt ute på en gräsmatta, där hon betade i lugn och ro. :)

Sedan var det dags att börja rida. De börjar alltid lektionen med att släppa stigbyglar och tyglar och gör olika uppvärmningsövningar, de svänger på armarna och sådär. Detta innebär att de inte kan styra hästarna men de brukar vara snälla och gå i spåret. Men inte Lillan..... Ridhuset är stort och delas därför av på mitten med små hinder. Lillan hon bara fortsatte rakt fram, gick över hindret och fortsatte längre ner i ridhuset. Jossan fick slita bra för att få henne tillbaka igen. Sedan var det dags att trava......Jossan är jätte-duktig på detta och det är aldrig några problem att "styra", men återigen var det dags att sticka iväg över hindren!

Galopp.....de fick galoppera en i taget. När det var Jossans tur så höll ridläraren i Lillan eftersom hon är så busig....men det hjälpte inte, hon slet sig loss och stack iväg med Jossan! Men hon är så duktig, kan hålla balansen och få Lillan att stanna av. Det var en kämpig lektion med en busig häst så att lill-Joss fick vara på alerten hela tiden, men oj! vad hon lär sig! Det är imponerande!



1 kommentar:

Kim sa...

Det var mig en busig häst, äldre än mig dessutom! =D Du kan ju alltid ta dig en titt här: http://ourdungeon.blogspot.com/2007/05/hurra-fr-reklamen.html